10% KEDVEZMÉNY AZ ÁLLVÁNYOZÁS BÉRLETI DÍJÁBÓL!

Speciális állványozásaink

Nyíregyháza

LEGO Manufacturing Kft.

Az egyik üzemcsarnokban a megrendelőnk egy darupályát kellett, hogy telepítsen. A daru kb. 5 méteres magasságban működött. Ehhez 3 helyen keresztirányban gerendákat rögzített a falra, majd ezekre sínpályát helyezett. Volt mobilállványuk, de a középső keresztgerendánál nem tudták használni, mert ott, mindenféle gép, berendezés útban volt.

Szorosan, mindkét oldalon a fal mellől indulva kereteken rögzítettünk egy áthidaló szerepet betöltő alumínium rácsostartó rendszert, amit be tudtunk pallózni. Az egyik szélen a feljárást is biztosítani tudtuk létrával. Így fel tudták szerelni a középső keresztgerendát is a falra, úgy hogy alatta működő berendezések voltak. Végül itt függesztették fel magát a darut is a pályára, mert kényelmesebbnek bizonyult. 

GYŐR

Győri-SZ-Bolyai-János-Technikum

Győri SZC Bolyai János Technikum

Állványozási helyszín: Mosonmagyaróvár, Győri SZC Bolyai János Technikum állványozása A középiskola egyik épületét állványoztuk körbe. A téli hónapokban tetőcserét hajtottak végre az épületen.

Gyermely

Gyermelyi Zrt.

Az épület szabályos téglatest (kb. 50 méter magas), benne több szint nagy belmagasságokkal. Egy kb. 15-20 méteres magasságban induló szinten volt az épületben egy kis ajtón megközelíthető kisebb alapterületű (kb. 3 m x 8 m) helyiség, hatalmas (12-15 m-es) belmagassággal. A helyiség tele volt mindenféle gépekkel, tartályokkal, csövekkel. A feladat az volt, hogy kb. 10-12 méter magasságban körben a falra (de alacsonyabb pontokon is) fel kellett utólag szerelni egy tűz- és füstjelző rendszert. Ezért a legkülönbözőbb akadályok között, azokat kerülgetve, áthidalva fel kellett térben állványozni az egész helyiséget a plafonig, hogy körben a falat mindenhol elérjék.

A helyiség két végén felépítettünk egy-egy tagot 12 méterig és a két tag között 3 szinten (egymás alatt-felett) rácsos tartórendszert szereltünk fel, amit járólapokkal tudtunk borítani. Mivel a helyiség 3 méter széles volt, a falat ezeken a szinteken kétoldalt elérték. Sajnos használható képek nem készültek, mivel a zsúfolt, szűk, magas térben nehezen lehetett jó fotókat készíteni. A lenti kép a helyiség egyik végén a felépített állványtagot mutatja, de a cső miatt azt nem, hogy 10-12 méter magas.

További speciális állványozások

Állványozási helyszín: Becton Dickinson gyár

Speciális állványozás leírása: Egy füstkötény fal (megfogja a füstöt, nem engedi terjedni) felszereléséhez építettünk 80 méter hosszú állványrendszert. Az állványrendszer egésze rácsos tartókon lett rögzítve, mivel csak 5 méterenként lehetett letalpalni. Két talpalás között 6 méter mélységben volt a földszinti szerelőcsarnok gipszkarton mennyezete.

Állványozási helyszín: Környe,  üveggyár.

Speciális állványozás leírása: állványoztunk fel egy javítandó ferde kialakítású anyagtovábbító gumis-görgős szállítószalagot. Hozzá kellett férniük a 8-10 méter magas berendezéshez a szakembereknek minden magasságban megfelelően.

Állványozási helyszín: A Budapesti Műszaki Egyetem „K” Épület

Speciális állványozás leírása: a Duna parton a nyílászárók felújítása miatt többször állványoztuk az épületeinek részeit.

+36 30 457 50 34